Många av tipsen och de sköna skrällarna hittar du på mina 
system på vår tillsammans sida

 

Jackpot örebro lördag!

40 Miljoner i potten och en riktigt kul omgång har vi framför oss!

Avd1.  Spets och slut på favoriten?
Ja, det är inget osannolikt scenario att Jepson prickar hyggligt från springspår och även om det är ovaligt så tycker jag vår danske vän Mr Kern borde släppa om 1 Give me ten skulle hålla ut favoriten. Kern dock opålitlig och har en sällsynt förmåga att förbruka sin hästs krafter en bra bit innan segercheckarna skall fördelas. 4 Glenn Boko är klart bäst i ledningen och frågan är hur mycket goop vågar "skicka på" från fjärde i volten, Gynnas dock rejält av att femma är struken då han får mer plats i volten.

3 East Herkules travar inte alltid klockrent men är sannerligen ingen bluff på 29 starter i karriärren har denne varit "på pallen" hela 22 ggr och vunnit 12... Roliga skrällen i det här loppet är 10 J.S Apollo med Mr Silvén. Det här är en kämpe av renaste vatten och kommer favoriten bort eller får svar går ingen säker till slut när Apollo anfaller.. (6 raka segrar på denne innan det blev en plump i protokollet sist, men höll ändå riktigt hyggligt som 5a mot bra motsånd) Mega-dunder skrällen skulle kunna vara segstarka 7 Cameron Dream till 1% men då måste allt tok-klaffa..
Rank: 6-3-10-4-2-1-7

Avd2.  Diamantstoet och här kan det bli åka av .. 

Rätt småklurig lopp den här anda avdelningen. 2100m och 15 ston bakom bilen. Favorit i skrivande stund 1 Swish Lane, en oerhört rejäl häst som kanske hade föredragit ett annat spår än just innern.. Dock har den här hästen aldrig slutat sämre än 2a i felfritt lopp och felfri och men nån typ utav vettig resa går det inte att utesluta att det här är en rätt bra chans. Dock är det faktorer som osäkerheten m.m som gör att man vill gardera. 6 Feria De Mayo dundrade runt ovalen  på Bergsåker i augusti i sitt eget tempo och vann på 10.7... Med en liknande prestation är risken att övriga får se ryggen på Adielsson hela vägen. 

7 Ilona Håleryd var bra vid vinsterna innan galoppen sist och med välkörande Söderkvist ett av de tidigaste strecken här.  10 Bula bula Am var grym vid segern på valla näst sist, inte lika imponerande sist men då hade dojjorna åkt på igen. Barfota nu och även Bula streckas väldigt väldigt tidigt... 8 Mellby Dashing trodde faktiskt jag skulle bli mer betrodd än den ser ut att bli, visserligen bedrövligt utgångsläge men det var en riktigt vass avslutning sist och här finns det form.. till ca 8% klart given på en garderad lapp.. Ett av de roligare strecken i det här loppet som röjjer bort en 95% av svenska folkets kuponger är 15 annabelle Dimanche. Var ute i ett stentufft svenskt mästerskap sist mot motstånd som nancy america och vinnaren superariel. Fick ett invändigt lopp men avslutade klart bra! Måste ju klaffa nått enorm härifrån men till 4% ...
Rank: 1-8-10-7-6-15-3-2-11-12-13-4-14

Avd3.  Kontio gör inga misstag..
M.T Joinville har "bara" 722tusen på kontot men det kommer nog fyllas på ordentligt de kommande säsongerna. Den här är en riktig tanks som skall ha rätt vettig chans att mosa ner det här motståndet trots ett spår lite väl långt ut på vingen... Finns dock gott om kuskar innanför som man inte riktigt vet hur de kommer bete sig och vem som vill eller kan tänka sig att köra i ledningen. Jorma dock enormt pålitlig på den här typen av hästar och man behöver inte direkt oroa sig att han gör en "örjan" och backar sist och blir kvar i kön :) Toppchans från alla positoner och ett tänkbart spikbud. Två galopper sista 5 starterna dock och 100% pålitlig är inte favoriten..

9 Tellmeastory tillhör helt klart de bättre bakom jormas, var bra vid seger sist och given vid gardering. 4 Hades Håleryd har lopp i kroppen och visade form direkt i första starten efter ett 5 månaders uppehåll sist. Vill man gardera vidare är 12 Bålsta Palema lite gynnad av strykning på 11an, Highspirit kan öppna riktigt bra och Tobacco nr 3 har form precis som Monfalcone. Men som sagt jag tror de alla får klart svårt att sätta stopp för en felfri 7 M.T Joinville.
Rank:7-4-9-12-3-6-5-8-10-1-2

Avd4.  Svampen! 
Loppet sannolikt döpt efter vattentornet i örebro som heter svampen.. Onödigt vetande och inget som hjälper oss att lista ut vem som vinner men ändå :) 

Ett ruggigt fint 2-åringslopp med 537.000 kr till vinnaren och här har vi flera tänkbara blivande stjärnor. 3 Activated har gjort det dunderbra i tre raka och är absolut given på lappen. 2 Global Welcome ser ut att vara nått extra, "lunkade" hem ett race på valla sist på ett imponerande vis men kanske behöver lite fler lopp i kroppen. (bara gjort 2 starter i livet) en till som kanske behöver nån mer start är 7 Person of interest, men jisses vilken läcker travare och med sista loppet i kroppen är det möjligt att Interest är ännu bättre nu och med lite körning kan den här bli klart tuff att stå emot till slut. Till just nu löjligt låga 4% är detta ett av omgångens intressantaste streck!  4 Northern Charm "käkade upp" en undflyende ledare i hamburg i sin enda start i karriären och den här tyckte jag såg riktigt vass ut! även den ett riktigt kul streck till under 10%. ...
Rank: 7-4-3-2-1-5-6

Avd5. Nuncios uppladdning mot paris fortsätter..

Nuncio tillbaka och det är enromt glädjande. Vi behöver de här "fantom hästarna" i sporten.. Nuncio har startat 60ggr och har 41 vinster 13 andraplatser och 4 tredjeplatser och då i stort sett mot världseliten i varje start.. En gång utanför topp tre då blev nuncio 5a i elitloppsfinalen och gick 09.5... mäktiga 28 448 230 intjänat och mycket tyder på att det kan läggas till 150.000:- efter starten på lördag...

Spår ett kanske inget som Melander (kör själv denna gången) hade önskat men med en lite "klumpig" fransman utvändigt m.m tror jag nog kusken rycker i högertummen om ledningen skulle förloras och har toppchans att vinna det här loppet från fler positioner. Inget ont om Tobin Kronos, I love paris mfl som är fantastiskt fina hästar men jag tror de får klart svårt att rå på Nuncio om inget konstigt inträffar.  0% på Charrua Forlan och Global Money för er som vill bli själva på V75... 
Rank:  1-10-4-7-6-9-8-12-3-2-11

Avd6.  Spets och slut till under 15%...
Klass II och här finns hästar om är på väg uppåt i karriären. 1 Gina di quattro har gjort det dunderbra och ståtar nu med tre raka. Smaskigt innerspår för den här 4-åringen som kan öppna bra och till spets och sen utan allt för hårt tryck på vägen tycker jag det set ut som en toppchans att "rinna undan". Chansspik!

 2 Västerbo Cheers har ett vettigt läge och satt fast sist, tar sig nog inte förbi 1 i starten och behöver en del flyt för att ta sig förbi till slut.. 8 Faiplay Pellini och 9 Wingait Erik betrodda men har lite vanskliga lägen även om form och klass helt klart finns för att sänka ett sånt här gäng.  Intressantaste motbutdet till min "Chansspik" tycker jag dock 10 Overseas är. Kontio upp i sulkyn och nu med ett lopp i kroppen tror jag den här har flyttat fram formen rejält och ett måstestreck vid gardering till löjligt låga 2%!
Rank: 1-10-9-8-2-7-3-4

Avd7. Har feeling...
Silverdivisionen avslutar den här omgången och vi ser Linus boy som favorit från sjättespår. "Alltid" med i striden men känns lite sårbar i slutskedet av loppen om den fått gjort för mycket jobb själv under vägen.  7 Super Nice är superfin men har mest vunnit i skräpgäng på visby på sistone. Formen dock på väg och ett streck är den värd. 9 Aron Palema får en del anhängare här men jag tycker inte mig sett den där blixtrande formen på sistone även om aron gjort det bra i tuffa gäng. 1 Valention Strix har äntligen fått ett vettigt läge och skulle kunna vara en jätteskräll från tredjeinner om det blir tufft tempo på det här. Under 3% just nu känns streckvärt. 

Draget ! 8 Springover! Ja, ja vet att spår 8 inte här någon höjdare och det kommer krävas lite flax, men Springover är stentuff och tål lite spår på vägen. Tycker motsåndet känns rätt passande och jag har en skön feeling att Mr. Untersteiner får segerdefilera i avslutningen! Klart intressant chansspik.
Rank: 8-6-7-1-10-9-4-3-5

Överstreckade:  Fairplay Pellini, Linus Boy
Helgens drag:  Person of interest, Spring over. Gina di quattro
Superskrällarna: Vallention Strix. Annabelle Dimanche, J.S Apollo
Dubbeltipset: 1.10/8 den skall vi kunna få ett vettigt odds på!

Lycka till och missa inte att hänga med på våra system den här sköna jackpotomgången!
/FredrikNi missar väl inte mina andelar i butiken och på vår tillsammans sida, häng på!
/Fredrik Simsalabim

Här hittar du vår butik, välkommen!

Nyheter från SVT:

Exklusiv Svart flera storlekar

Rea:
99 kr
Inkl. 25% Moms
Antal:
Svart klassisk snygg och djup träram med glas och syrafri passepartout.
Passar bilder 15x20cm eller 20x30 (utan passepartout)