BERGSÅKER LÖRDAG 23/2

Bergsåker idag lördag!
I dag bjuds det på överstreckade favorirter och dundersköna drag som inte är direkt mycket streckade... //Fredrik 

Nästa vecka hemmaplan med V75 på Halmstad.. Lovar att gräva fram alla sköna drag som finns dit :)
 

Avd1  Jämnt klass I försök över 2640m inleder..
I en ganska öppen omgång ställs vi analytiker och tippare på hårt prov direkt.. Rätt bra kvalitet på det här loppen men känns långt från lättlöst ut. Favorit just nu 6 Crackajack till 24% . Visserligen Ohlsson nu men den här såg väl lite "sådär" sist ut i norge.. Den här tycker jag faktiskt känns rätt överstrreckad här.. Jag ger tipset till 1 Ready Lane som jag  alltid gillat och nu har formen verkligen hittats. Det var på sannerligen lätta fötter mållinjen skars som vinnare sist..  Tror det är jättechans med lite klaff från innern och det kan till och med vara en chansspik i ett öppet lopp.

 Manofthematch var grym i combacken näst sist för att sen vara helt under isen på solvalla sist. Kan dock mycket väl varit den knepiga banan sist och även om spåret är tråkigt skall inte denna räknas bort från segerstriden. Harrington och Budets lasse tillhör de bättre i loppet och streckas båda vid gardering. Jätteintressanta draget tycker jag 12 Electrical Storm är. Välkörande Djuses pålle gjorde ett riktigt bra lopp sist då denne hamnade i tredjespår en bra bit och sen dödens... Totalt bortglömd nu och över 2640m och det par vettiga ryggar sista varvet går ingen säker till ca 4% :.. 

Rank: 1-12-8-2-6-10


Avd2  Stolopp över dryga tre varv! 
Verkligen kul race det här, där 4 Vannesa F.B är favorit på ca 26%. Tycker inte denne känns helt jättetidig då det står några riktiga tuffingar 20m efter...  8 Tina Gel har verkligen form och kan nog blanda sig i striden med ett vilsamt lopp men även denne kan få tufft med hårdingarna bakom..  15 Fame Boko behöver nog lite ryggar sista varvet men får Lennartsson kan det mycket väl bli seger. 14 Amalia Cash 8% känns väl inte direkt formstark deluxe men skulle Amalia löpa upp till full kapacitet kan hon mycket väl vinna. 12 Mountan Cleaver har möter ett rätt överkomligt motstånd .. Men form? och 20% känns i överkant.. Den får ett väldigt glasklart njae av mig :) 13 Ladyofthelake är ett urstarkt sto, Pierre Nyström skall man ha klart för sig vinner inte V75 i parti och minut men till 3% i ett öppet lopp... Här kan det smälla så use the ink in the pen!
Rank: 15-8-4-14-13-12-1-10-2-9-11


Avd3.  Kajjan rattar Zenit - 56% känns galet
Jättefavorit är Zenit brick som visserligen fick ett tungt lopp senast men det slog verkligen inga gnistor om favoriten där.. Även om det här loppet är betydligt enklare känns 56% klart i överkant och här kan mycket av dagens utdelning styras. Tycker även om Kaj Widell är jättebra så kanske han inte är i absolut toppslag och det är ingen kuskförstärkning den här gången direkt.. 

Forna elitloppsdeltagaren Elian web börjar hitta formen igen och kan bli farlig från innern. 4 Queer Fish har hittat en rejäl form igen, Uffe vann sist och sitter upp igen och jag ger tipset till Fishen! 3 Nappa Scar trivs med bergsåkers långa upplopp och den här tror jag har en hel del stora pengar kvar att tjäna. 3% i dag från kanonläge känns väldigt intressant. 9 Erik Sting har visat superform och Örjan upp igen.. Tycker kanske 16% på den här som andrahandare i guld är lite att ta i... 

Rank: 4-2-3-1-9

Avd4  Dagens bästa favorit..
Efter nu två strykningar bla. mitt tidiga drag Storm odd tror jag favoriten kan köra sig till ledningen direkt och väl där med välkörande unga Djuse tror jag sen ingen rår på den här favoriten... Kommer nog stiga över 50% men i en öppen omgång är det bara att tacka och ta emot och banka in spiken!
Tangen Happ och Smedheim Solan står båda 20m efter och får svårt att utmana favoriten men tror man på favoritfall är båda dessa väldigt tidiga streck.
Rank: 6-10-8-2-5-12

Avd5.  Jämnt klass II försök över sprint

Drygt 1.5 varv runt ovalen och det här loppet känns rätt öppet... Gillar verkligen hur favoriten 5 M.T Master don sett ut på slutet och den här står rätt bra till här från spår 4 och med ännu en välkörande Djuse i vagnen. Garderar några av de andra jättefavoriterna och man måste banka in någon spik den här omgången,Den här som bara är andrahandare och är streckad på dryga 20% kan mycket väl var en tänkbar spik för mig. Många lär ladda från start och 3 Bon Ego får en del streck, vann med Kontio sist och Ove A nu är en rejäl försämring i sulkyn. 

Vill man gardera så tycker jag de som är väldigt lite streckade är intressanta. ex. 12 Kingofthhill F som visserligen inte har något vidare läge men Uffe Ohlsson i vagnen... 6 Okashi Cheri och 7 Ripkin Joe 5 resp 1% skall ni inte glömma helt.. Favoriten 1 Master Hill kan absolut vinna men insatserna är väldigt ojämna.. Dock Jorma och innerspår så plocka bort den känns tufft.. 
Rank: 4-12-1-10-7-6

Avd 6  Gynnas av stryknin - Bara vinner ?
6 Rushmore Face struken och det gynnar 7 Global Trust som nu får ensamt springspår. Mega rutinerade finnen Kontio snackar inte omkull någon direkt men däremot är han allmänt överjävlig på att hålla gång från ledningen :) Tror det kommer bli väldigt svårslaget ekipage och 33% helt ok som spik.... Loppet är inte så tokigt och helt dunderklart kan man nog inte klara det.. Gillar verkligen 12 Weeken Fun, Skickliga Skoglund upp och 3% är kanske lite av dagens fynd.. Klart det behövs en hel del flax med positioner från spår 12. Men spelvärdet är ändå väldigt högt.
Rank: 7-12-1-2-5-11-4

Avd7.  Bluffar undan ?
Var på plats på solvalla när Perfect Dynamite lämnade motståndet och vann på ett imponerande vis.. Tycker dock inte vi skall dra för stora växlar av det loppet då det var enormt många som underpresterade den dagen då underlaget var svårbemästrat. Dock kuskförstärkt nu med skoglund.. MEN till nu 69% tycker jag faktiskt det är lite av dagens mest överstreckade. Det skulle kunna bli lite blufflopp och favoriten dansar undan. Lite tråkigt att vassa Lightningsky och Its showime zaz är strukna, det kommer göra livet lite lättare för favoriten.. Jag kommer dock gardera och vi lirar för att vinna stora pengar i dag! 2 Zorro Swing trivs på Bergsåker och har läget. 4 Global Undecided kommer snart börja leverera vassa insatser som det känns ..Malkin höll riktigt hyggligt sist och gynnas av strykningar..  Leader Brodde är TOTALT bortglömd och måste med på en garderad lapp. 
Rank: 5-2-3-4-11-10-1-8-7-12

Överstreckade:  Perfect Dynamite, Zenit Brick
Spikförslag:  Smedsbofaksen, Global Trust
Chansspiken: M.T Master Don
Jätteskrällarna: Weekend Fun, Ripkin Joe, Electrical storm


Stort lycka till! Och missa inte våra system på Simsalabim Tillsammans

Dagens 5-Hundringen! 

Går bara att köpa i butiken. Välkommen in

Comming soon:

estable
Framtidens travcommunity