V86 Tips Solvalla / Åby 25 november

V86 onsdag med fyra race från Solvalla och fyra från Åby. 

Grymt trevlig onsdags omgång och vi får se bla. Oaks och Kritere revancher med vassa tre-åringar. Intressant nu även när det är sista veckan man får köra barfota innan det blir 1 december och skotvång. Håll koll på balansen när det börjar närma sig start. *
Tycker mig hittat en hel del sköna drag till kvällen och hoppas kunna ge er lite assistans på vägen mot 8-rätt. Håll till godo och ha en skön onsdag. //Fredrik

Vi erbjuder allltid andelar till V75, V86, GS75: www.atg.se/simsalabim

V86-1  Åby 1640m autostart

1 Shapes får mitt tips utan större tvekan i den inledande V86 avdelningen. Var riktigt bra vid vinst för tre starter sen. Höll dunderbra efter tungt lopp i dödens näst sist och avslutade vasst från omöjligt läge i kön sist till fjärdeplatsen. Kan i form varande Jepson som sitter upp bakom goop tränade Shapes hålla upp ryggen på startsnabba favoriten Twigs Got U. tror jag den här 4-åringen avgör det här antingen med lucka utvändigt eller på openstretch. Vi går ut hårt på  Hundringen och spikar andrahandsfavoriten!
Ni hittar Hundringen här

2 Twigs Got U. ser ut att bli favorit med Johan Untersteiner. kommer med tre raka och har 6 segrar på 15 starter. Har dock varit struken efter senaste starten och jag har en jättefeeling att hon får svårt att stå mot Shapes. Dock är förutsättningarna med läge och distans perfekta och tokgiven vid gardering är han onekligen..

4 Eros Zola är vinstvan och vann på ett bra sätt sist i danmark. Tycker dock inte en seger på skive skall överskattas då motståndet oftast är enklare på den danska landsbyggden. Dock imponerande statistik med 8 vinster på 21 starter. 

6 Ateeco Degli Dei på tal om imponerande statistik har 9 segrar på 19 starter. Bara gjort två starter i sverige och inte imponerat överdrivet men här finns det nog rejält med fart och letar man jätteskräll kan just nu 1% aren Ateeo Degli Dei vara ett kul streck.

Rank: 1-2-6-4-8-3-5

V86-2 Solvalla 2140m autostart

5 Digital Literacy var grymt bra i det omtalade loppet på Romme sist då Mr. Moberg lotsade fram Gandalf Jaam via en sväng på innerplan :) Skämt och sido, det var en stark prestation av Digital Leteracy. Melanders stall rejält på gång och Kihlströms uppsittning har fått ett vettigt läge mot ganska passande motsånd. Det som oroar lite är att hon har 1 vinst på 14 starter och 4 andraplatser. Men jag tror vinsterna kommer och det kan mycket väl bli en ikväll. Skulle hon kunna ta över ledningen i ett hyggligt tidigt skede är det nog över men kan även vinna från andra positioner.

6 Jamaica Boko kan öppna bra och med offensiva Widell och en i bland lite het Jamaica kan det bli åka av här. har dock lite svårt att se henne räcka till vinst i kväll.

10 Valuta E.W vinner ofta och vann sist Erik Adielsson körde. Erik upp nu igen och skall räknas vid gardering trots bakspåret. 

12 Dearest kan vara en superskräll såg fin ut i skymundan näst sist och blir nog "ostreckad" från spår 12..

Favoriten med klart bra chans, garderar man loppet gäller det att måla på ordentligt...


Rank: 5-3-10-12-6-7-1-9-4-11

V86-3 Åby 1640m autostart

4 Echelon verkar bli ganska klar favorit i det här sprinterloppet. Den här tycker jag dock känns ganska average och visst var han ok vid vinsten sist men loppet blev kört helt perfekt hela vägen och den starten skall inte överskattas. Kanonläge och vass kusk i Vitor Rosleff men den här får stå tillbaka rejält i ranken för mig.

7 Darah Bibo bara bombade runt jägersro ovalen näst sist och vann på finfina 12.3 2140m då. Står bäst inne i loppet av alla (tjänat mest pengar) passande distans och jänkarvagn, barfota runt om igen. 24 starter och 10-5-0  i statistik talar sitt tydliga språk. Tänkbar spik trots spår lite långt ute på vingen.

5 Ecco C.N. låter Juul lite halvnöjd med och det här kan vara en jätteskräll vid gardering


Rank: 7-6-5-4-3-9-11-8

V86-4 Solvalla 2140m auto

1 Hill´s Angel blir nog sannolikt favorit på läge/goop och visst ser det bra ut på "pappret" men insatsen sist lämnade en hel del att önska och det finns betydligt intressantare drag i det här loppet för 3-åriga ston som även är Oaksrevanschen.

3 Samaritana verkar stenhård och är absolut given som tänkbar vinnare. Kunde vinna trots en stentuff löpning sist och visade härlig inställning. Har lite feeling att hon behöver ett lite bättre lopp för att kunna stå mot mitt drag i loppet dock.

5 M.T. Perette hade spår 8 i Breeders Crown finalen sist och det var bara att backa ned sist och sen blev det i stort sett fel hela vägen. Perette gick i mål med gott om sparade krafter och såg riktigt riktigt fin ut. Mattias Djuse behöver lyckas med styrningen mot det här vassa motståndet av både hästar och kuskar, men med bara lite klaff tror jag stenhårt på henne och rankar etta utan att tveka en sekund. 

11 Chablis är bra men känns bortlottad, vid rejäl gardering.


Rank: 5-3-11-18-2-5

V86-5 Åby 2640m autostart

14 Alhambra Mail  var rent ruggig vid några av vinsterna i våras och det är skyhög kapacitet i det här 4-åriga stoet. Nu tillbaka efter väldigt lång vila och lite problem med benen. Behöver väldigt sannolikt det här loppet i kroppen men kan vara farlig att glömma trots läge och avsaknad av lopp då hon känns klart klassigare än övriga i grunden här.

8 Elephant ser ut att bli favorit trots spår 8 bakom bilen. Rätt så bra men blev halvbilligt när han vann på jägersro näst sist. Tvåa i danmark sist efter tufft lopp. Rätt rejäl och vinstvan häst men det känns lång väg som att det kan komma att bli positionsproblem härifrån..

7 Timo Lane från Berghs stall har härlig fart men om jag räknade rätt så har 7-åringen 21 galopp-lopp på 47 starter och känns inte som något att hålla i handen och lita på hur som helst.

Tycker det här Xpresstrappan loppet över 2640m känns som ett riktigt garderingslopp. Här kan det smälla rejält!
Vi helgarderar preliminärt på systemet Superchansen som ni hittar här

Rank: 14-7-8-9-6-5-3-2

Här kan ni se preliminärt system på superchansen 66:- / andel Klika på bilden så kommer ni till systemet på vår tillsammans sida.

V86-6 Solvalla 2640m voltstart

7 Riptide R.D var bara bäst näst sist på färjestad och hakade på riktigt bra som tvåa i ett tufft V75 lopp sist. Lite kneptigt läge med innerspår på 20m tillägg här och ser ut att närma sig 40% vilket känns rätt mycket. Streck men bara en i mängden för mig i ett öppet långlopp.

3 Vicar ser ju dunderläcker ut och är stark och rejäl. Kanonläge och Kihlström är plusfaktorer för Pasi Aikios 6-åriga valack. Vet inte om den där extrema vinnargnistan saknas, han har gjort det bra i ganska tuffa lopp och med de här förutsättningarna kan det vara en tänkbar chansspik men jag litar inte på att Vicar sträcker på sig sista metern i en slutstrid.

8 Come Togheter är utan tvekan mitt drag i det här ganska öppna långloppet. Härlig form i tre starter för att senast galoppera lite omotiverat med tillsynes krafter kvar i rygg ledaren i sista kurvan sist. I skrivande stund 3% vilket känns helt crazy oh med välkörande Anders Eriksson som mycket väl kan vara en av våra riktigt stora kuskar om några år så chansspikar jag den här jätteskrällen på Superchansen

Rank: 8-3-7-13-9-4-12-11

V86-7 Åby 2140m autostart

8 Indra Secret blir nog rätt rejäl favorit när dammet lagt sig och alla system är inne. Spår 8 bakom bilen och medeldistans ingen höjdare och insatsen sist var inget att skriva hem om. Dock på ren kapacitet så är 6-åringen ett gjutet streck men garderingen känns ganska given. Indra´s gynnas dock rejält av att nu både 7 Copimade och även 9 Smokey Herman är strukna.

5 Zito tom jet mötte bra hästar sist och gick bra tillslut. Given vid gardering.

6 Can Lane har höga toppar och segerdefilerat 11 ggr i karriären men känns lite ojämn. Tidigt streck även han vid gardering.

3 Gizmo De Veluwe med formkusken Henriette Larsen är tillbaka efter vila och har inte startat sen i somras. Bra läge och totalt bortglömd = tänkbar jätteskräll.

Rank: 8-5-6-3-2-1-11-12-4

V86-8 Solvalla 2640m autostart

11 Chiru från firma Nurmos/Kontio har inte lottats till något höjdarläge i den här kriterierevanschen. Dock imponerat rejält i två raka segrar och kan inte räknas bort.

2 Önas Prine var inte bra alls i finalen sist men spelarna verkar gå "all in" på Nordströms 3-åring ändå. Nästan 50% nu och det känns väl ändå uppåt väggarna :) 
Ok, förutsättningarna är onekligen optimala men efter senaste starten tycker jag det finns klart intressantare drag här
 
6 Revelation
har man den där feelingen att Bergh snart hittar nyckeln till och då blir det åka av rejält. Anmäld barfota runt om till ikväll och det är lite "sista chansen" då efter 1a december alla hästar måste gå med skor. Ett givet streck om några hästar

4 Powerbank får mitt tips. Två raka efter riktigt vassa prestationer. Näst sist var det "åkandes" när övriga lämnades och segern tog med 20 plus meter. Riktigt bra avslutning lite i skymundan sist också och får Mr. Söderholm till styrningen den här gången tror jag övriga får svårt att stå emot. Fick gnugga mig i ögonen ett par extra gånger för att se om jag såg rätt.. Men ja, i nuläget är Powerbank streckad på 2%...

Rank: 4-11-6-8-2-5-10-9

Hoppas jag kunnat hjälpa er en bit på vägen mot 8-rätt och att ni även fått en hint på vad som komma skall på ett par av mina system ikväll. Jag återkommer med nya tips till V75 från Solvalla på lördag och hoppas även hinna med och bjuda på lite dubbel-tips torsdag och fredag.  //Fredrik Simsalabim

Ni hittar alla våra system här:
www.atg.se/simsalabim