Momarken lördag !


240 Meter långt utslagsgivand upplopp väntar i eftermiddag när vi drar till vårt västra grannland för V75 från Momarken.

Klicka här för att komma till våra system på Simsalabim Tillsammans 

 

Avd1  Dryga tre varv och det kommer bli långt till mållinjen.
Momarken har som sagt ett enormt långt och krävande upplopp och är det som nu en distans som är dryga tre varv kommer det sitta i benen på många hästar när målsnöret börjar närma sig. Tipset till 15 Jet Voice utan större tveckan trots att denne står med 40m tillägg. (dock perfekt inne, hade Jet voice haft 50k till hade han stått med 60m tillägg) Finfin form i tre starter för att senast avsluta klart godkänd från en knölig position. Tror Kolle kan med lite klaff på loppet avgöra det här längst ut i banan i god tid innan linjen.
(Jet Voice vann för övrigt detta lopp förra året)

10 Sphinx dinverne tillhör de bättre i loppet och även om det blev en galopp efter ett par hundra meter sist är motståndet betydligt mer passande nu och det vankas även någon typ av barfota körning... Distansen lite tveksam men givet streck med Kim Eriksson om man garderar loppet. 8 Lj´s Dreamcatcher har 10 segarar på 72 starter och även visat färsk form och ett klart intressant streck! 6 Dooleys U.N.G radar inte direkt upp segrar men tillhör de bättre på start och kan duga. Moruga drar på sig mycket streck från Kolgjinis formstall men känns överstreckad enligt mig.

Rank: 15-8-10-6-3-4-2 (struken 14)Avd2  Helgarderingsläge i knallöppet stolopp!
14 ston över två volter och medeldistans. Har man råd så behöver en helgardering och sen vända på bladet till nästa avdelning inte vara fel alls..  Ger dock tipset ganska klart till just nu knappa favoriten på dryga 20% nr 6 In Håleryd med Per Oleg Mitfjeld. Den här Ready Cash avkomman har på 50 starter 7 segrar 7 andraplatser och 10 tredjeplatser. Starka insatster på sistone och vid andraplatsen sist fanns det gott om krafter kvar som det kändes. Lite knepigt spår nu med innerspår på tillägg men med bara lite klaff borde det var rätt bra chans att Håleryd tar sig först till linjen.

14 Lady Lane känns ganska bortglömd och avslutar tungt. 11 Miss Åslanda och 3 Towanda´s Classic räknas tidigt och bakom dessa är det som sagt var bara att måla på så långt det bara går.

Rank: 6-13-11-3-10-14-1-resten (strukna 2,12)


Avd3   Omgångens mest överstreckade favorit..
1 Adiago Trot
just nu rejäl favorit på 50%. Tycker det untan tvekan är omgångens mest överstreckade häst. Vann sist efter fått en något turlig och perfekt lucka från rygg ledaren och tog sig förbi favoriten.. Noterbart från det loppet är att i rygg på Adiago satt 2 Global Takeover med allt sparat och såg nog t o m kanske lite vassare ut över linjen.. Tänkbart nu är även att distansen är 2640m (1640m sist) har lite feeling att även om Adiago lyckas hålla ut flera startsnabba hästar kommer både distansen och Momarkens lååånga upplopp sätta sig i benen och enligt mig är garderingen given! 

2 Global Tackover såg som sagt var smällfin ut som fastlåst sist. Tycker inte direkt det är någon kuskförstärkning och hade nog hellre sett Uhrberg i sulkyn igen. Men kan absolut vinna det här!  Var på Harpos Rockland sist efter att denne satt fast med allt sparat starten innan. Spurtade bra sist men tror viljan att vinna på den här ålderstigna krigaren har försvunnit och jag släpper harpos från kupongen den här gången trots Johan U och bra läge..  7 Kick off classic bästa  "norsken" och kan absolut vinna. Har feeling att 10 Annies boy kommer komma längst ut i banan här och kanske spurta ner alla.. 12 vinster på 41 starter imponerar. Sist blev banan för hård och gången innan vann hann på ett bra sätt. Galet låga 7% känns jättteintressant och kommer bla. chansspikas på systemet superchansen

Rank: 10-2-7-1


Avd4  Tänkbar spik i isbjörnsloppet.
helt klart är favoriten 6 Roli Eld en väldigt tänkbar spik i avdelning 4 i dag.  på 61 starter har han tagit 21 vinster och kommit tvåa 17 gånger. imponerande och här kanske vi har en utmanare till de allra bästa kallbloden i sommar. Lite lite oroande att det är 4st andraplatser sista 5 starterna men motståndet här skrämmer inte direkt och det blir sannolikt att fylla på den raden med en 1:a. 

Motståndet kommer kanske i främsta hand från 1 Trippson O.K från innern som kan leda väldigt länge. 10 Eldvin möter lite överkomligt motstånd den här gången coh Westholms stall går som tåget nu. 11 Ådne Odin vann på svenska V75 näst sist men kanske skulle behövt Mr. Goop i sulkyn nu som då och gynnades nog en del av att kunna köras med spö i sverige.  Vill ni ha en riktig megabedövare så har 4 Bilbo B.S mött månprinsen m.m på sistone, nu fått en paus och med välkörande Magnus Teien Gundersen är det snudd på ett skämt att den här är streckad på 1%.... 
Rank:6-1-10-3-4-11Avd5.  Spets och slut på favoriten ?

1 M.S. Triple J körde sig till ledningen sist i snöyran på bjerketravet och väl där var det inget snack om saken och segern togs plättlätt med många längder. Motståndet då kanske inte var speciellt högoktanigt och är bättre nu men från kanonläge kan det mycket väl vara spets och slut på favoriten.. 12 My Dream Art har inget kanonläge men kom håg igen att upploppet är väldigt långt och det är inte riktigt lika "illa" att ha de här lägena på banor som momarken. Formen på My Dream Art ser ut att vara riktigt på gång. Vann på 13.9 över medeldistans på ett vasst sätt på valla sist och kommer garanterat utmana favoriten om kusken får till det.  

Crackajack har bra kunnande och har formen kommit ett streck vid gardering. Fler intressanta skrällbud om man har råd att strecka vidare är 2 S.K S Mystic Titan och 3 Red Bar. Även 9 Amazing Dream och 8 Dream Builder kan tänkas chans-streckas.
Rank: 1-12-5-2-3-8-9


Avd 6  Uppladdning för elitloppet..
Var i veckan ute hos Johan Untersteiner och det skall sägas att det är en magnifik gård och anläggning han byggt upp. Tror vi kommer få se Mr. Untersteiner jr. om inte dominera så åtminstone befinna sig längst upp i travsverige en lång tid framöver. Favoriten han kör här Pastore bob laddas även i år mot en start i eltiloppet. Och eftersom motståndet här inte direkt visat toppform och johan har ett vettigt spår skall det vara en riktig toppchans och tänkbart spikbud.

Lionel vet vi alla vad den kan och har den hittat formen är den självklart med i striden trots det lite tråkiga utgångsläget. 3 Donomite var snartsnabb och höll bra till andraplatsen i guld på halmstad och landade även på starka 10.8. kanske kan svara ut Pastore i ett inlednings skede men vem vill inte ha rygg på Pastore? eller ?  Target Kronos från Kolgjinis formstall skulle kunna vara jättesmällen om favoriten kommer bort... 

Rank: 4-9-2-10-6Avd7.  En eller alla i avslutningen ... 
Tror rätt mycket på 9 Ecu de Mieloui som är knapp knapp favorit i avslutningen på ca 20%.Har bara förlorat ett lopp i karriären och har 7 segerar och en andraplats på 8 starter..  Tycker strecken nästan är lite märkligt få och den här borde vara större favorit. Mig gör det inget, jag tackar och tar emot och det lutar åt spik på bla. Stora Magiska.

Bakom absolut knallöppet och väldigt svårt. 11 Rebella matters till ca 7% given. 4 Roi du monde kommer med tre raka och 3 Gigolo N.L kommer med två raka, båda dessa har finfina utgångslägen och streckas vid gardering. 
Rank: 9-11-4-3-1-8-2-7-resten


Överstreckade: Adiago Trot
Spikförslag:  Jet voice, Roli Eld, M.S. Triple J
Chansspiken:  Ecu de Mieloui
Sköna dragen: Annies Boy. L.J s Dreamcatcher
Jätteskrällarna: Bilbo B.S, S.K.S Mystic TitanStort lycka till! Och missa inte våra system på Simsalabim Tillsammans

Urval av butikens travvinster sista åren:

✓ 2014 drog vårt V75 hem 2,5 miljoner kronor på V75.

✓ 2016 drog vår travandel hem 1,3 miljoner kronor på samma spel.

✓ I juni 2018 satte vi fyra V75-kuponger och drog in 1,5 miljoner kronor.

✓ I september 2018 drog våra tips in knappa 1,7 miljoner, andelarna kostade 30 kronor och blev värda över 67 000 kronor styck.


Läng till Aftonbladets artikel efter sista miljonvinsten. Mer kommer ! 
 

Comming soon:

estable
Framtidens travcommunity