V75 tips Mantorp Lördag - 50 miljoner jackpot!

Jättepott på V75 nu på lördag då INGEN hittade alla skrällar som hittade först till linjen på Åby i lördags. Jag har hittat härlig vinstform och drog in 523.000:- på en V64 andel i måndags! 

Grymt kul jackpot omgång och ni kan nu läsa veckans tips nedanför. Missa inte att under mina V75 tips hittar ni även tips frå Mr. Johansson , Ostron & champagne tipparen. Enjoy reading och hoppas vi kan hjälpa er en bit på vägen den här jackpot lördagen.

Jag kör ett extra stort exklusivt system på lördag Diamant feber 750:-   www.atg.se/simsalabim  /Fredrik

V75-1   Spännande inledning på jackpotomgången

Bronsdivisionen inleder veckans V75 och det med ett voltstartslopp över medeldistans. En del ekipage lite ovana med voltstart och det är lite svårt att reda ut hur loppet kommer bli kört.

3 Exclusive Matter startade så sent som i lördags på V75 och slutade då tvåa efter ett lopp på innerspår. Det slog väl inga gnistor även om Exclusive hängde på vinnande Moritai Degato hyggligt, dock chanslös att ens komma i närheten av denna. Persson i stället för Johan denna gången ser jag inte direkt som någon fördel. Bra läge och en i mängden i ett öppet lopp.

2 Racing Ribb har två raka från ledningen. Voltstart och spår två ingen plusvariant men form finns, tycker dock motståndet varit av det enklare slaget vid segrarna och Dante i stället för Adrian ingen förstärkning.
5 Sweetman höll undan från ledningen för Morotai Degato sist, Spår 5 i voltstart känns knepigt men är det någon som kan lyfta väg en sån här från spår 5 är det Mr. Adielsson som kör denna gången. Ett bud i som sagt var ett öppet lopp.
 
6 Quick Lane höll bra sist och har ett bra utgångsläge. 8 vinster på 25 starter i karriären bra facit. Möter lite tuffare motstånd nu och inget jag kastar mig över och streckar även om förutsättningarna onekligen är bra.

8 Phoenix Photo absolut en av de bästa hästarna i det här loppet. Blev faktiskt lite imponerad av insatsen i årsdebuten sist och Phoenix är säkert inte sämre till den här starten. Bra inne i klassen, överlägset mest startpoäng och det enda som inte är helt optimalt är spår 8 för den här startsnabba valacken. Litar på att Örjan löser detta och ger faktiskt utan större tvekan tipset till Phoenix Photo. 
Spikas på Hundringen som ni hittar här (öppnas i nytt fönster)

10 Minnestads Eccuador gillar jag rejält. Vet inte vad kretsen runt denna gjort mot fru fortuna men spåren på sistone har verkligen inte varit något att skriva hem om. Efter två raka spår 7 auto två raka spår 11 och nu spår 10 voltstart. Tror ändå Rebecca Dahlén som för övrigt är en välkörande kusk kan komma att blanda sig i segerstriden här. Har bra fart i sig och kan Minnestads få lite hjälp med tempot första varvet och fröken Dahlén kliva på i tid tror jag hon är med på målfotot!
 
12  Milord är väldigt långsökt. Har en stabil form och är ofta med där framme. Läget bedrövligt men Jepson och i ett öppet lopp till ca 1% något för dig som strecka på rejält!

Rank: 8-10-5-6-9-3-2-12

V75-2  Bra driv i tesslan - Men chanstippar i öppet lopp

8 Bravo Tessla har lattjat hem två raka och har verkligen gjort det bra i inledningen av karriären. Inget vidare läge här och betydligt tuffare motstånd än sista starterna men går ändå inte att räkna bort.

3 Macarpone Doc har kanonläge att köra tredje gången gillt med taktiken spets och slut. Vunnit två raka i lite halvbilliga gäng men gjort det riktigt bra. Kontio har inte släppt spets sen hösten -98 eller något sådant och scenariot med Jorma i spets länge kan vi helt klart förvänta oss. Står även perfekt inne i klassen med drygt 241.000:- på konto (max 250.000 för att få vara med här)

6 Zack Bris ser ut att få väldigt mycket streck. Gjorde det jättebra näst sist i ett lopp med bara fyra hästar även om han fick ge sig i sista steget, sist smällde han runt ettt förvisso billigt gäng på Gävle men det var ett bra intryck. En i mängden om man garderar men känns lite överstreckad. (Erik Adielsson upp den här gången en plusvariant)

4 Cassius Ima en 6-åring efter Going Kronos var ruggigt bra på V86 näst sist på Solvalla. Vinsten där togs mot ganska bra motstånd. Sist blev det galopp direkt och det kändes inte som voltstart var melodin för Cassius. Auto igen och nu åker jänkar biken på. Offensiv kusk i Kim Eriksson och även om Kontio kan bli svårtuggad från ledningen tycker jag detta är det intressantaste draget i loppet, speciellt som det inte ser ut som han kommer bli speciellt mycket streckad. Chansetta i ranken!

9 Harvard Student är obesegrad felfri efter tre lopp i ny regi. Vann senaste med till synes lite krafter kvar. Bakspår inte det bästa men given vid gardering.

Rank: 4-3-9-8-6-2-1-12

Europatipset söndag
Alla tips andelarna hittar du här (öppnas i nytt fönster)

V75-3 Spelvärdet ligger på Hawk Cliff.

3 Disco Volante kommer när röken lagt sig sluta som jättefavorit i det här guldförsöket över medeldistans. Disco har drömläge för ledningen här och väl där en given tänkbar vinnare. Tycker även om han fick ett lite halvtufft sista varv sist det var lite väl stumma ben till slut och även gången innan vann Disco utan att riktigt imponera. Undrar faktiskt om det kan vara så att det inte riktigt är toppform på Melanders 8-åriga krigare.  Läser att Melander säger ”om banan inte blir tung så tycker jag han skall ses med en bra chans” Väderläget i de södra/mellersta delarna av sverige ser inte helt optimala ut och det skulle kunna bli en lite knepig bana vid 17.05 då racet körs.

1 Hawk Cliff gjorde gulddebut sist och vilken insats det var. Åkte bara förbi Sorbet mfl över upploppet och vann med tussarna oryckta. Läget med innerspår kan bli en fälla men hästen har tidigare i karriären visat sig gå riktigt bra på lite knepigt underlag och har bevisad toppform. Jag ger tipset till Cliff då strecken är just nu 10% mot Discos 74% är det inget snack om var spelvärdet ligger.
Den riktigt motiga spikar Hawk Cliff och den som vill vara helt säker på att överleva tar fyra streck. 
Spik på Superchansen 66:- som går att köpa här

12 Zenit Brick och 10 Night Brodde de två som skulle kunna skrälla om favorit duon inte har sin bästa dag.

Rank: 1-3-10-12 

V75-4 Ingen chanslös i Diamantsto försök över sprintdistans

Om avdelning tre inte krävde allt för många streck för att man skulle i lugn och ro kunna luta sig tillbaka och njuta av loppet och vara säker på att överleva så är detta raka motsatsen. Det skulle kunna vara motiverat att öppna plånboken lite extra och helgardera V75-4.

8 Stella Pona gillar jag skarpt och hon fixade äntligen en skön vinst till både sig själv (och mig) sist Startar från spår 8 här och behöver en hel del klaff. Men jag nämner henne lite för att påpeka återigen hur svårtippat loppet är. Hon en av de som är minst spelad i loppet på just nu ca 1% och inte sämre än någon annan här.
 
3 Call Me Brodda ser faktiskt ut att bli rätt rejält stor favorit. Mött rätt bra motstånd sist i bronsfinalen och har visserligen kapacitet och ett bra läge. Vinner inte ihjäl sig och jag tycker trots att förutsättningarna är bra att den här känns rätt rejält överstreckad.

5 Appaloosa är urstark och har nu två raka över sprinterdistans! Får Mr. Falsig till styrningen och tempot passar så räknas den här formtoppade 6-åringen tidigt. Ingen riktig data på det men känns gynnad om det skulle bli tungt före.

7 Bianca Sisa öppnade bra och kunde köra sig till ledningen efter 400m sist. Åkte dit sista biten mot rejäla Don Cash men stod ändå för en hygglig prestation. Blåser Dagfinn på allt vad som går kan hon öppna bra och med en fin resa ett bud.
 
12 Xantis Delicious har en ruggig toppform. Avslutat tungt i sista starterna, näst sist överlägsen vinst på Solvalla och sist en tung avslutning i V75 på Eskilstuna till tredje platsen. Mats Djuse i härlig form och med lite tempo kommer han längst ut i banan och jag tycker detta är loppet klart roligaste idé och sätter Xantis som chans etta trots det tråkiga spåret.


Rank: 12-7-5-3-4-8-1-2-9-6-10-11  

Nya Bomben andelar varje dag!

V75-5  Bra klös i Jaguaren

1 Jaguar Dream en 6-årig fux efter Love you hade inte startat på 12 månader när han  i comebacken för några veckor sen avgjorde säkert över upploppet mot ledande Dom Perignon, Hade förvisso då fått ett bra lopp på innerspår men imponerade.  Den här hästen i full form hade absolut inte gjort bort sig i gulddivisionen och Jaguaren har garanterat gått framåt med lopp i kroppen. Ställer inte innerspåret till det här tror jag han bara är bäst och löser den här uppgiften.
 
4 Franklin Face känns som om jag varnar för varje gång, öppnar bra och är ofta med  där framme. Vinner inte så ofta men ett streck om man tar några.
 
3 Jaques Noir har härlig fart men är väldigt osäker. Skulle han fungera 100% en skräll att se upp med.
 
5 My Dream Art har gjort tre starter i regi Oskar J och gjort det riktigt bra varje gång. Fick äntligen vinna sist och går för första gången med blinkers huvudlag denna gången. Formstark och tål olika upplägg. Tycker My Dream Art är värsta motbudet till Jaguaren.

Jagar man jätteskrällar så är 9 Rafiki Fri och 11 Mr Perfection streck för den som vill försöka sig på att ta alla 50 miljonerna själv..

Rank: 1-5-4-3-8-9-11-12

Klicka här eller på bilden ovan för att komma till våra tipsandelar! //Simsalabim

V75-6  Bra chans felfri..

1 Thebankonbroadway tycker jag inte skall överskattas även om hon är snyggt inmatchad och kommer med två raka segrar. Bra intryck vid segrarna men gängen hon slagit har inte vart av det vassare slaget. Viss chans men rankas ner av mig mot tuffa hästar på tillägg.
 
12 Princess S.W. har inte fått något drömläge här med ett knepigt spår på dubbla tillägg. Viss galopprisk men hon visade både form och hur hög kapacitet hon har när hon vann efter en tung slutrunda sist. Johan upp nu i stället för peter och given förstahäst trots spåret, tror hon vinner felfri.
 
11 Julia Af Solnäs hängde på bra bakom Racing Ribb på bra tid sist. Tänkbar skräll.
 
13 Velegance hoppar Peter Untersteiner upp bakom och även hon en tänkbar vinnare
 
9 Hossiana Boko har varit ute i rätt tuffa lopp, var bla. Före Velegans i förra starten och löser det sig från innerspår på 40 volten här utmanar även hon om segern.

Rank: 12-9-5-13-1-11-14-2-3-7-10

V75-7  Ingen favorit jag litar på..

1 Maestro Crowe har två raka i regi Untersteiner och har härlig kapacitet. Dock är den här 6-åringen aningen snurrig bakom bilen och öppnar väl ungefär som en traktor på 3ans växel..
Vet inte riktigt hur det skall gå till om Maestro skall lösa detta, men visst skulle det kunna gå om Johan hittar, backar ut och det blir tempo på loppet. Det är inga duvungar att bara runda hur som helst i det här Klass I loppet och jag tycker faktiskt detta är en klart överstreckad favorit.

5 Don Cash är hög fart i och vann sist på ett bra sätt. Kan bli lite vass och det skulle kunna gynna favoriten om denne hetsar upp sig och håller upp farten över den här långa distansen. Kan vinna men även Cash bara en av flera för mig.

6 L.L Royal har form och vann på ett bra sist. Kan öppna bra och blir farlig. Given vid gardering.

9 Hacker AM tror jag kommer tjäna rejält med pengar framöver. Öppnar bra och den här gången klart missgynnad av bakspår. Har ett lopp i kroppen nu efter rätt lång vila,  gjorde det tå jättebra bakom Readly Lavec. Säkert bättre med loppet i kroppen och streckad runt 2% !!

4 Llama Tooma lägger jag etta i ranken. Travsäker, vinner ofta, bra läge, Örjan Kihlström, ja ni hör finns en del bra faktorer här Lägg där till att han visat härlig form i två raka och har vunnit över 2640m och 3140m i de två sista starterna
OBS STRUKENRank: 6-9-1-5-10-6-8

Spikförslag: 
V75-5 nr 1 Jaguar Dream
V75-1 nr 8 Phoenix Photo

Överstreckade:
V75-7 nr 1 Maestro Crowe
V75-6 nr 1 Thebankonbroadway
V75-4 nr 3 Call Me Brodda

Chansspikarna:
V75-3 nr 1 Hawk Cliff

Sköna dragen:
V75-1 nr 10 Minnestads Ecuador

Streckvärda skrällar
V75-4 nr 12 Xanthis Delicious
V75-7 nr 9 Hacker AM

Stort lycka till vill ni vara med på mina system så hittar ni alla våra system här: www.atg.se/simsalabim

//Fredrik 

Extra tips denna veckan från A. Johansson - Ostron & Champagne tipparen!

Då det är en fin jackpott med mycket pengar i potten att spela om har vi till denna omgången öppnat Ostron & Champagne som kommer kosta 500kr/andel. Jag tänkte delge lite av mina tankar till omgången här.

Avd 1:
Ett ganska öppet lopp där 8 Phoenix Photo kommer bli favorit. Hästen har visat hög kapacitet men har sprungit på sig väldigt snabba pengar de senaste två starterna (447k) vilket gör att jag kommer gardera. Örjan ska dessutom lösa ett dåligt läge och med den mannen vet man aldrig om han chansar och sitter kvar på innerspår eller inte med tanke på att det är finaler snart också.

ite lurig spetsstrid i loppet där 1-2-3-6 kommer jaga ledningen. Sweet Man och Upstate Face är tidiga streck i ett öppet lopp. Känslan är att de kan hända saker i detta loppet.

Avd 2:
Klar förstahäst för mig blir 6 Zack Bris som jag tror kommer hitta till ledningen då den är blixtsnabb ut. Att hästen förstärks med Adielsson i sulkyn känns väldigt spännande. Hästen har visat toppform senaste starterna och visade 12,3/s.1000 senast i tredjespår och gången innan (i ett rumphugget lopp med endast 3 startande) gick hästen under 07/s.300. Det kan vara så att det är stenklart på lördag! Min känsla är att hästen kommer bli veckans "skrikhäst" och rent spelmässigt blir det mindre kul då.

Skrällen i loppet är 12 Lumbermans Kalle som visat prov på en riktig vinnarskalle och var oerhört bra senast. Kan komma in i loppet från ett dåligt läge om det blir överpaceat.

Avd 3:
Här ser vi omgångens största favorit i 3 Disco Volante. Bra läge och garantispets gör att han kommer hamna på 65-70%. Tycker inte han imponerade näst senast när han stannade betänkligt sista biten och bröt ut. Är hästen i bättre skick vinner han nog men för mig kliar det i garderingstarmen. 1 Hawk Cliff såg ut som en retad tiger senast när han vann åkandes och frågan är om han inte såg bättre ut än någonsin?

2 Evaluate har en bedrövlig resultatrad men om ni kikar in i lopparkivet har hästen sett strålande ut som fastlåst i tre av sina fyra senaste starter. Magnus A Djuse har vi sett skrälla förr va? 0,9% i skrivande stund! Detta kan vara omgångens miljondrag...

Avd 4: Är 3 Call Me Brodda lika vass som på Kalmar den 2/1 vinner hon detta. Då spetsade hon i en tuff öppning och höll strålande knappt slagen av Global Tailwind. Hästen är snabb ut och har väldigt bra statistik från ledningen men det är fler startsnabb i loppet. Nr 1 och 2 kan öppna bra men även 7 kan laddas utifrån så det kan bli en tuff öppning i loppet. Skulle detta ske kan 12 Xanthis Delicious komma in loppet. Hästen har en fruktansvärd form för dagen och blir livsfarlig på lördag. Pass upp!!! 2,3% i skrivande stund! Även 2 Highsurprise Laday har toppform men har ngt svårt att sätta nosen först men har fin läge och kommer säkert få en fin resa.

5 Appaloosa är en grymt fin häst som jag skulle velat se en toppkusk på någon gång... Falsig har förtvivlat svårt att få till det i dessa sammanhang...

Avd 5:
Ett väldigt öppet lopp och den som hittar vinnaren i detta loppet kommer koppla grepp på övriga spelare. 1 Jaguar Dream är en mkt fin häst som har ett lopp i kroppen och vann då i sin comeback. Vi har dock sett det förr att det kan bli bakslag i andra starten efter ett långt uppehåll vilket gör att jag behandlar denna favoriten med varsamhet.

Skulle 3 Jaques Noir sköta sig kan han vara vinnaren i loppet med intressant kusk och bra läge (5,8%). 8 Remarkable Feet har varit bra i flera starter men har ett väldigt svårt utgångsläge. Jätteskrällen i loppet är 11 Mr Perfection som enligt tränaren aldrig varit bättre än vad hästen är för dagen. Skulle 4 Franklin Face hitta till ledningen kommer han bli svår att passera efter flera fina insatser.

Avd 6:
Ett stolopp och min känsla är ett det blir en uppgörelse mellan far och son Untersteiner (Princess S.W och Velegance). Tycker inte motståndet avskräcker alls och dessa två märrarna är huvudet högre än sina motståndare. Statistiken talar dessutom för de på dubbla tillägg i denna typen av lopp. Nr 1 Thebankonbroadway är streckad ca 20%. Hästen kommer från en vinst i ett riktigt skräpgäng och stöter på väldigt mycket tuffare motstånd denna gången. Inget för mig och jag kommer lämna den utanför min lapp!!!


Avd 7:
Sämsta tänkbara läge på högkapable i Maestro Crowe. Här kommer JU enbart rikta in sig på att köra felfritt från start kommer hamna en bit efter täten inledningsvis. Hästen är dock fruktansvärt bra och utan galopp kan han runda gänget och vinna ändå! Jag har för mig förra tränaren Petri Puro sagt nån gång att det är en av de starkaste hästarna han har tränat - det säger en del! Jag gillar 10 Leon Zon skarpt och hästen kommer mer och mer. Jag tror på en ny fin insats! Uffe Ohlsson vann med honom för tre starter sedan och efter det har Leon Zon visat fortsatt toppform. Att det är lång distans är ingen nackdel då hästen har bra statistik över lång distans ( 2 starter 1 vinst och 1 andraplats). Jag hoppas lösningen i avd 7 är Leon Zon!

8 Timo Lane visade fin form senast med en bra avslutning. Det låter dessutom positivt från stallet. Kan skrälla! 4 LLama Tooma är givet på en lapp med 3-4 streck. 5 DonCash är en jäkligt fin travare men min känsla är att han ser bättre ut än vad han är i tuffare gäng. Tveksam keps är min känsla!

Är du sugen på en andel så tippar jag som sagt Ostron & Champagne denna vecka!
Välkommen

Ostron & Champagne 500:- / del hittar ni här

Simsalabims Nyhets e-post

Nyheter om spel, andelar, jackpots och i bland lite exklusiva tips skickar vi ut i vårt nyhetsbrev. Vill du ha det i din mailkorg så bara fyll i din e-post här nedanför. Du kan enkelt avregistrera dig via länk i mailet om du inte vill ha dem längre.

Urval av Simsalabim´s trav vinster sista åren:

✓ 2014 drog vårt V75 hem 2,5 miljoner kronor på V75.

✓ 2016 drog vår travandel hem 1,3 miljoner kronor på samma spel.

 I juni 2018 satte vi fyra V75-kuponger och drog in 1,5 miljoner kronor.

✓ I september 2018 drog våra tips in knappa 1,7 miljoner, andelarna kostade 30 kronor och blev värda över 67 000 kronor styck.

26 oktober  2019  13 rätt på stryktipsandel som gav oss 393.000:- att dela

3 november 2019 Sju rätt på lilla Supertjugan och även The Golden Ticket systemet och drygt 200.000:- på båda systemen. Totalt över 2.2 miljoner till butiken denna lördagen!

31/12 2019 Sju rätt på totalt 6st olika system och ca. 1 miljon totalt inspelat!


Länk till Aftonbladets artikel efter en av miljonvinsterna Mer kommer !
 

R-system Europatipset söndag!

Härlig fotboll i helgen! Här ser ni ett av våra R-system med 12-rätts garanti. 6 hela 4 halva och 130:-/ andel av 11st delar
Du kan köpa andelen här

Klicka på bilden för att komma till våra tipsandelar!

V64 andelar till alla omgångar!

Nu har vi kört gång med V64 andelar och ni hittar system till alla omgångar här: www.atg.se/simsalabim